Driven Försäljningskoordinator sökes!

Företaget
Globen Lighting är en av de vassaste och snabbast växande aktörerna i Norden inom interiörbelysning. Fokus ligger vid vackra miljöer, kreativitet och starkt unikt tänkande, där vi ofta inte bara är trendledande utan också trendsättare. Våra produkter säljs dels till konsument via återförsäljare och dels till offentlig miljö via arkitekter och inredare. Formgivningen sker i Sverige, både in-house och via externa designers. Huvudmarknaderna är i Skandinavien, men återförsäljare finns i hela Europa och även utanför.

Beskrivning av tjänsten
Vill du vara med och utveckla ett av dagens vassaste företag inom belysning; både avseende formgivning, trend och kvalité? Välkommen till oss på Globen Lighting. Nu expanderar vi kraftigt och söker dig – en driven Försäljningskoordinator till vårt marknads- och försäljningsteam. I din roll som Försäljningskoordinator ansvarar du för att utveckla befintliga och nya kunder på marknaden. Bland våra kunder idag finns såväl offentliga aktörer som återförsäljare, i form av fristående handlare och butikskedjor, där ditt ansvarsområde blir butikskedjor, export, webb och offentlig miljö. Du kommer ha förmånen att få vara med att ta fram och sätta sortimentet på Globen Lighting, tillsammans med våra viktigaste kunder. Du presenterar nya produkter och kollektioner, och förser dina kunder med relevant underlag för beslut och produktuppläggning. Vid behov är du även delaktig i att ta fram nya produkter. Du har löpande kontakt med kunderna och är relationsbyggande som person. Som försäljningskoordinator fungerar du som en länk mellan våra utesäljare och innesälj/kontor, därför krävs det att du har en helhetssyn, arbetar strategiskt och är kommunikativ. Med nya spännande infallsvinklar bidrar du till att utveckla vår affärsmodell och sätter strategier för både försäljning och distribution. I ditt arbete kommer du att ha ett mycket nära samarbete med bolagets VD. Globen Lighting har sitt säte i Svenljunga, vilket kommer att vara din placeringsort. Vissa resor kan förekomma då vi har kunder över hela Europa. Du rapporterar till VD. Tjänsten ett en tillsvidaretjänst.

Din Profil och Bakgrund
Du har erfarenhet från arbetet som Försäljningskoordinator eller säljare sedan tidigare, gärna från inrednings-, konfektions- eller designbranschen. Du har en stark trendmedvetenhet och trendsäkerhet. Som person är du ambitiös och noggrann och har ett genuint intresse för inredning, design och/eller konfektion. Lite skinn på näsan gör att du känner dig bekväm i de flesta situationer och med att träffa nya människor. Du gillar att bygga relationer och är kommunikativ som person. Du har en stark teamanda med ett öppet och utåtriktad sätt, men har inga problem att arbeta självständigt. Din engelska är mycket god i både tal och skrift. Behärskar du tyska eller franska är det meriterande. Du har god datavana och är bekväm med att arbeta i Excel och övriga Office-paketet. Tidigare arbete i affärssystemet Pyramid är meriterande, men inget krav. Vi på Globen Lighting tycker att det är viktigt att man har kul på jobbet! Vi jobbar nära varandra och hjälps åt, både för att lösa utmaningar och för att göra det bästa av möjligheter. Vi är en dynamisk arbetsgrupp med en blandning av kollegor både vad det gäller ålder, kön och erfarenhet. Är du vår nya kollega? Välkommen med din ansökan!

Tillträde och Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Speed Professionals. Ansök via www.speedgroup.se senast den 22/1 2017. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Pettersson på 033-722 75 85 eller malin.pettersson@speedgroup.se. Urval sker löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.